Baby-&kindercoaching

BABY- & KINDERCOACHING is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen en hun ouders/verzorgers met een hulpvraag. Samen kijken we naar jullie situatie en welke stappen jullie kunnen nemen om jullie vraag op te lossen.

Als BABYCOACH kijk ik met jou als ouder mee als je zorgen hebt over je baby. Bijvoorbeeld omdat je baby zoveel huilt, niet goed drinkt, niet goed slaapt of jullie geen ritme kunnen vinden samen. Als je baby signalen geeft die je minder goed begrijpt, als je al zoveel geprobeerd hebt maar niets lijkt te werken. We kijken samen naar de signalen die je baby geeft en wat je baby hiermee wil vertellen.

Ik kijk niet alleen naar jullie kindje, maar ook naar jullie omgeving, naar ouderschap en naar de periode van kinderwens, zwangerschap en geboorte . Want ook hierin ligt een schat aan informatie, wat kan helpen om de balans in je gezin weer te vinden.

Bij de KINDERCOACHING werk ik vanuit het uitgangspunt dat de oplossing voor de hulpvraag in je kind zelf zit, alleen is je kind zich nog niet bewust van deze oplossing. Iedereen is uniek en de oplossing voor het probleem is dus ook uniek. Ik ga met jullie kind spelenderwijs zijn/haar kwaliteiten ontdekken in een ontspannen sfeer. Door te spelen, te praten, te luisteren, te ervaren, te kijken en te voelen. Als je je bewust bent van je kwaliteiten groeit namelijk niet alleen je zelfvertrouwen, maar kun je deze kwaliteiten ook inzetten op momenten dat het moeilijk gaat. De focus ligt dus niet op het probleem, maar op krachten en kwaliteiten. Want wat je aandacht geeft, groeit!

En datzelfde geldt natuurlijk ook voor jou/jullie als ouder(s); hoe fijn zou het zijn om (weer) met zelfvertrouwen te kunnen opvoeden? Te kunnen voelen dat jij de beste ouder bent voor jouw kind? We gaan samen ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen en hoe je die kunt inzetten op momenten dat jij het moeilijk hebt, twijfelt aan jezelf, of met je handen in het haar zit. Ik ga ook met je kijken naar wat er achter het gedrag van je kind zit, want elk gedrag wat een kind laat zien is logisch voor dat kind en die situatie. En hoe mooi zou het zijn als je (weer) gaat begrijpen wat je kind met zijn gedrag bedoelt en wat het nodig heeft?