Builder Layouts Copy

Welkom bij SUUS, baby- en kindercoaching.

Iedere ouder gunt zijn kind dat het gelukkig is. Dat het vrolijk is, nieuwsgierig en lekker in zijn vel zit. Soms lukt dit niet, voel je dat je kind ergens mee worstelt en er zelf niet uit komt. Soms lukt het jou als ouder dan ook niet om hem/haar te helpen, terwijl je al zoveel geprobeerd hebt. Je krijgt vanuit je omgeving zoveel goedbedoelde adviezen, maar je wordt er misschien alleen maar onzekerder door. Wanneer doe je het goed?

SUUS baby- & kindercoaching kan hierbij uitkomst bieden. Als moeder van drie kinderen weet ik hoe groot de liefde voor je kind is, maar ook hoe groot je zorgen kunnen zijn. Hoe fijn zou het zijn om weer te kunnen genieten van je kind wat weer straalt? En te kunnen vertrouwen op jouw eigen kwaliteiten als ouder?

Builder Layouts Copy

SUUS

Ik ben Suzanne, baby-& kindercoach. Getrouwd en moeder van drie. Een dochter, twee zoons, drie karakters! Jarenlang heb ik in de jeugdzorg gewerkt en daarbij, binnen verschillende settings, altijd ouders/opvoeders en kinderen begeleid. Maar ik was toe aan iets anders en baby- & kindercoaching kwam op mijn pad…..en wat kan ik hiervan genieten! Ik vind het fantastisch om kinderen en hun ouders te begeleiden naar hun eigen oplossing, om te mogen genieten van de ontzettend mooie en eigen oplossingen die kinderen hebben, om samen te ontdekken en te groeien.

En ik ken als moeder ook de zorgen en onzekerheden die andere ouders hebben. Ik vroeg me zelf vaak af: “doe ik het wel goed genoeg? Wat zullen de anderen van mij denken als moeder? Ik werk in de jeugdzorg, dan moet ik het wel helemaal goed doen!” En natuurlijk blijven er op momenten zorgen en onzekerheden (bij ieder kind opnieuw), maar ik heb wel mogen leren en ervaren dat ik op mijn gevoel kan vertrouwen. En ik ben me meer bewust van mijn eigen kwaliteiten als moeder en kan die inzetten op momenten dat het even moeilijker gaat. En dat is wat ik andere ouders ook gun en waarbij ik ze wil helpen ontdekken. Want ik heb zelf ervaren dat er weinig (sociaal emotionele) ondersteuning is als je net een kleintje hebt; naast het consultatiebureau (waarbij het vooral gaat over metingen en cijfertjes) is er geen laagdrempelige hulp. En als je kind groter is en je maakt je zorgen, maar je wil niet dat je kind een stempel krijgt, is het ook moeilijk om ondersteuning te krijgen. En daar wil ik, als baby- & kindercoach verandering in brengen!

Wat is baby- & kindercoaching?

Baby- & kindercoaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen en hun ouders/verzorgers met een hulpvraag. Samen met jou als ouder en je kind kijk ik naar jullie situatie en welke stappen jullie kunnen nemen om je hulpvraag op te lossen. Ik werk hierbij vanuit het uitgangspunt dat de oplossing voor de hulpvraag in het kind zelf zit, alleen is je kind zich nog niet bewust van deze oplossing. Iedereen is uniek en de oplossing voor het probleem van jouw kind is dus ook uniek.. Ik ga met jouw kind spelenderwijs zijn/haar kwaliteiten ontdekken in een ontspannen sfeer. Door te spelen, te praten, te luisteren, te ervaren, te kijken en te voelen. Als je je bewust bent van je kwaliteiten groeit namelijk niet alleen je zelfvertrouwen, maar kun je deze kwaliteiten ook inzetten op momenten dat het moeilijk gaat. De focus ligt dus niet op het probleem, maar op krachten en kwaliteiten. Want wat je aandacht geeft, groeit!

En datzelfde geldt natuurlijk ook voor jou als ouder; hoe fijn zou het zijn om (weer) met zelfvertrouwen te kunnen opvoeden? Te kunnen voelen dat jij de beste ouder bent voor jouw kind? Ik ga met jou als ouder samen ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen en hoe je die kunt inzetten op momenten dat jij het moeilijk hebt, twijfelt aan jezelf, of met je handen in het haar zit. En hierbij heb ik ook aandacht voor de zwangerschap en geboorte van je kind, want ook dat kan je handvatten geven in het weten wat je kind van jou nodig heeft.

werkwijze

1.Telefonisch contact

Jullie als ouders nemen telefonisch of per mail contact met mij op. Omdat ik echt met aandacht naar jullie verhaal wil luisteren, zullen we een afspraak maken voor een eerste, vrijblijvend, telefonisch contact. In dit telefonische contact (maximaal 30 minuten) kunnen we kennismaken, wil ik meer te weten komen over jullie situatie en kunnen jullie natuurlijk ook vragen stellen aan mij. Als ik denk dat ik jullie kan helpen en er is een wederzijdse klik, kunnen we een afspraak maken voor een oriëntatiegesprek bij jullie thuis.

1.oriëntatiegesprek

Voorafgaand aan het oriëntatiegesprek zullen jullie een vragenlijst van mij ontvangen per mail die ik zal gebruiken ter voorbereiding op het gesprek. Het gesprek is met beiden ouders en afhankelijk van de leeftijd van jullie kind en de situatie kan jullie kind aanwezig zijn bij dit gesprek. In het gesprek zullen we verder kennismaken met elkaar, dieper ingaan op het probleem en zal ik meer vertellen over wat ik voor jullie kan betekenen. Dit oriëntatiegesprek kost 75 euro. Na het oriëntatiegesprek zal ik jullie binnen twee dagen een voorstel voor een traject mailen. Als jullie akkoord gaan met dit voorstel, zullen de kosten van het oriëntatiegesprek hierop in mindering worden gebracht.

3.coachingstraject

In het coachingstraject ga ik aan de slag met jullie kind waarbij ik gebruik maak van verschillende coachingsmaterialen. Hierbij zal ik per keer zal aansluiten op wat  jullie kind op dat moment nodig heeft.

Ik werk niet met uurprijzen maar met trajectprijzen. Dit doe ik omdat ik elke coachingsafspraak de tijd wil nemen voor jullie en/of jullie kind die nodig is en niet na 1 uur moeten afronden omdat ‘de tijd voorbij is”.  Maar ook omdat ik er gedurende deze periode helemaal voor jullie wil zijn (b.v. ook tussendoor contact via app/mail/telefonisch/skype). En dit dus zonder dat er extra of onverwachte kosten bij komen.

ervaringen

opleidingen

4 Years Experience

 

Contact

**Purchase the Contact Addon to recreate this contact form layout**

Klimopstraat 18 8012DDZwolle 
0614536061