Over SUUS

SUUS

Ik ben Suzanne, baby-& kindercoach. Getrouwd en moeder van drie. Een dochter, twee zoons, drie karakters! Jarenlang heb ik in de jeugdzorg gewerkt en daarbij, binnen verschillende settings, altijd ouders/opvoeders en kinderen begeleid. Maar ik wilde zo graag op een andere manier iets betekenen voor ouders en kinderen. En met meer tijd en aandacht.
Toen kwam baby- & kindercoaching op mijn pad…..en wat kan ik hiervan genieten! Ik vind het fantastisch om kinderen en hun ouders te begeleiden naar hun eigen oplossing, om te mogen genieten van de ontzettend mooie en eigen oplossingen die kinderen hebben, om samen te ontdekken en te groeien.
Sinds mei dit jaar werk ik ook weer binnen de jeugdhulpverlening: ik coach en begeleid pedagogisch medewerkers, ouders en kinderen binnen de kinderopvang in het kader van ‘passende opvang’.

En als moeder ken ik natuurlijk ook de zorgen en onzekerheden die andere ouders hebben. Ik vroeg me zelf vaak af: “doe ik het wel goed genoeg? Wat zullen de anderen van mij denken als moeder? Ik werk in de jeugdzorg, dan moet ik het wel helemaal goed doen!” En natuurlijk blijven er op momenten zorgen en onzekerheden (bij ieder kind opnieuw), maar ik heb wel mogen leren en ervaren dat ik op mijn gevoel kan vertrouwen. En ik ben me meer bewust van mijn eigen kwaliteiten als moeder en kan die inzetten op momenten dat het even moeilijker gaat. En dat is wat ik andere ouders ook gun en waarbij ik ze wil helpen ontdekken. Want ik heb zelf ervaren dat er weinig (sociaal emotionele) ondersteuning is als je net een kleintje hebt; naast het consultatiebureau (waarbij het vooral gaat over metingen en cijfertjes) is er geen laagdrempelige hulp. En als je kind groter is en je maakt je zorgen, maar je wil niet dat je kind een stempel krijgt, is het ook moeilijk om ondersteuning te krijgen. En daar wil ik, als baby- & kindercoach verandering in brengen!